3D fémnyomtatás

Amennyiben Ön fogtechnikus és szeretne velünk együtt dolgozni kérem kattintson az alábbi linkre.2020-tól minden fém alapú pótláshoz lézerszinterezéssel készítünk fémvázat. A beruházással sikerrel tudtuk kiváltani a hagyományos, sok hibát magában rejtő öntéstechnológiát. Fontosnak tartjuk hogy a fémmentes pótlások mellett, már a fémkerámia pótlások is teljesen digitális technológiával készülhetnek laborunkban, mely kimagasló minőséget eredményez.

Technológia:

A 3D fémnyomtatás SLM technológiája segítségével 3D modelleket tudunk létrehozni fémporokból fizikai test formájában gyors és egyszerű módon szerszámok nélkül. Az építés során rétegről-rétegre terített porszemcséket olvasztunk össze egy koncentrált nagy energiájú, pásztázó lézernyaláb felhasználásával, oxigénszegény környezetben. Minden egyes rétegnél csak azon területeken történik a fémpor szemcsék összeolvadása, ahol a modell adott magasságban lévő szelete azt megkívánja.

Az SLM technológiával készített darabok mechanikai tulajdonságaik tekintetében nem maradnak el az azonos ötvözőtartalmú, de hagyományos úton készített munkáktól. A szinterezett alkatrész a hagyományos anyagokéval megegyező módon hőkezelhető, forgácsolható, és hegeszthető.

A technológiával minden fogtechnikában, fogászaban használt fém alapu munka előállítható:

ragasztott korona, híd, csavarozható korona, híd, fémlemez, implantátum, csapos műcsonk stb.

Előnyök:

- magas mínőség

- preciz, homogén, feszültségmentes fémváz

- digitális tervezésből adódó előnyök

- időmegtakarítás

- bonyolult geometriai formák kivitelezése

- állandó minőség

Technikai specifikáció:

- munkatér mérete: 100 mm átmérőjű kör, magasság 110 mm

- rétegvastagság: 20 mikron

- felhasznált anyag: Bego Mediloy S-Co


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.